In Niger zijn er veiligheidsrisico's en geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Niger


Het lijkt erop dat Niger alleen maar in het nieuws komt om negatieve redenen: een recente coup, opstanden van de Toeareg, een vreselijke hongersnood… Maar als je een bezoekje brengt aan deze republiek in de woestijn, dan zul je zien hoe warm en gul de moslimbewoners zijn en hoe vrij je kunt reizen door de eeuwenoude karavaandorpen aan de rand van de Sahara.

In het noorden verbergt de schoonheid van het Aïrgebergte geweldige Neolithische rotskunst en mooie oasedorpjes. Te midden van de uitgestrekte duinen van de Ténéréwoestijn vind je “begraafplaatsen” van dinosaurussen, waar veel resten zijn gevonden, en verlaten middeleeuwse dorpjes. In het zuiden liggen het eeuwenoude dorp op de trans-Sahara handelsroute, Agadez, en de sultanaat van Zinder waar je overweldigende doolhoven van lemen architectuur aantreft. Natuurliefhebbers kunnen terecht bij de fantastisch diverse Parc Regional du W, of bij de kuddes wilde giraffes in Kouré.

De huidige veiligheidsrisico’s hebben als gevolg dat Niger nog steeds niet toegankelijk is voor reizigers. Aanslagen tegen buitenlanders vinden door de hele Sahel plaats en de dreiging voor ontvoeringen blijft hoog.

Openingsbeeld: josef_friedhuber / iStock