Welkom in Mauritius


Mark Twain schreef ooit: ‘Eerst maakte god Mauritius, toen maakte hij de hemel, naar het voorbeeld van Mauritius.’ Goed gezien, Mark Twain.

Wildlife

Ooit werd Mauritius slechts gezien als het domein van Madagaskar. Het wildlife-toerisme in Mauritius wordt echter steeds populairder. En waarom niet? Mauritius heeft meer vogelsoorten van uitsterven behoed dan welk land dan ook, met als gevolg de mogelijkheid om op dit eiland twee van de meest wonderbaarlijke vogels van de Indische Oceaan kunt vinden: de Mauritiusduif en de Mauritiaanse torenvalk. Reusachtige schildpadden – in gevangenschap meer dan 100 jaar oud, of vrij ronddwalend op Île aux Aigrettes – zijn een andere bijzonderheid. Dolfijnen, walvissen en haaien zijn slechts drie hoogtepunten van het enorm gevarieerde zeeleven rond het eiland.

Mauritiaanse gerechten

Fijnproevers van de wereld, verheug je! Het heerlijke eten van Mauritius is een applausje waard en dat geldt voor zowel de lekkere restaurants bij 5-sterrenhotels, als voor strandhutten waar ze vis serveren die vers van de boot komt. Curry’s, zeevruchten en basisgerechten zoals de alomtegenwoordige salade d’ourite (octopussalade) hebben hun bestaan te danken aan invloeden van de Indiaanse, Chinese, Franse en Creoolse gemeenschappen in Mauritius – een smakelijke culturele mix dus. De charmante traditie van de table d’hôte, de familietafel waar iedereen bekende Mauritiaanse gerechten kan komen eten, laat het warme welkomstgevoel van dit eiland zien.

Luxe hotels

Mauritius is bekend om het saffierblauwe water, de poederwitte stranden en luxe hotels, vanwaar je de mooiste uitzichten hebt op de Indische Oceaan. Deze plekken hebben geweldige service, verwennerij, designer kamers, vele mogelijkheden voor watersport, dromerige zwembaden, palmbomen en restaurants van wereldklasse. Je bezoek zal je lang bijblijven en je zult er altijd van blijven dromen om terug te komen. Dit komt deels door het ongekende comfort en de luxe, maar ook door de gastvrijheid en warmte van het resort en door het gevoel behandeld te worden alsof je van koninklijke afkomst bent.

Actief op Mauritius

Zoveel keuzes- wat moet je nou op Mauritius gaan doen? De hele dag op het strand liggen? Of genieten van de fantastische activiteiten? Het is eigenlijk allebei een goed idee. De stranden zijn prachtig en op het water is van alles te doen – de hoogtepunten zijn kitesurfen, boottochten maken naar mooie eilanden in de lagune en peddelactiviteiten die door hotels en strandorganisaties worden aangeboden. Ook het duiken en snorkelen is hier een adembenemend mooie ervaring. Mauritius is omringd door ondiepe wateren, koraalrif en een sublieme onderwaterleven. Op het land zal je moeten kiezen tussen bijzondere wandeltochten maken, paardrijden of professionele golflessen nemen. Keuzes, keuzes…

Openingsbeeld: Jan-Otto / iStock