Welkom in Ghana


Ghana wordt bejubeld als het wonderkind van West-Afrika en verdient het ook om even in het zonnetje gezet te worden. Als een van Afrika’s succesverhalen oogst Ghana nu de voordelen van een stabiele democratie in de vorm gegoten van een snel groeiend land. En dat is zichtbaar: Ghana bruist van de energie.

Aanlokkelijke stranden, prachtige binnenland, rijke cultuur, levendige steden, diversiteit aan wilde dieren, goedlopend openbaar vervoer en aardige bewoners: het is geen wonder dat toegankelijk Ghana soms het “Afrika voor beginners” genoemd wordt.

Je kunt hier eenvoudig een week of een maand verblijven, maar wat je in ieder geval moet doen is een bezoek brengen aan de forten langs de kust van Ghana. Hier vind je een hoofdstuk uit de geschiedenis dat de moderne wereld kenmerkt. Reis af naar het noorden en je waant je in een ander land, met een ander geloof, ander landschap en ander culturele gebruiken. De schoonheid zit hem in het harmonieuze samenleven van deze diverse groepen, een genot om te ervaren en een wonder om te aanschouwen in deze soms onzekere tijden.

Openingsbeeld: jacek_sopotnicki / iStock

 

Laat je inspireren