In Ethiopië zijn er veiligheidsrisico's en geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Ethiopië


Je zult geen betere combinatie van natuur en cultuur vinden dan in Ethiopië. En het grootste voordeel: er zijn geen hordes toeristen die je het zicht ontnemen.

Geschiedenis

Ontdek tussen alle wolken van wierook de middeleeuwse wereld van Lalibela, die gemaakt is uit steen en ervaar hoe de lijn tussen het verleden en heden vervaagt terwijl je deelneemt in bijzondere Christelijke ceremonies die al 1000 jaar hetzelfde zijn gebleven. De Ethiopische strijd voor onafhankelijkheid van weleer heeft wijde en vruchtbare hooglanden achtergelaten met historische schatten, variërend van oude tombes en obelisken in Aksum tot kastelen uit de 17de eeuw en uitgebrande Russische tanks. Veel van deze schatten geven een fascinerend beeld van het verleden van Ethiopië.     

Landschap

De Ethiopische landschappen zijn niet minder spectaculair. Ze variëren van nationale parken als de Simien en Bale Mountains parken, waar geweldige trektochten kunnen worden gemaakt omgeven door tientallen soorten dieren en vogels, tot de Danakil Depression in Noord-Ethiopië, een betoverende en wilde omgeving waar spannende avonturen te beleven zijn. De afgelegen laaglanden in het zwoele Zuidwesten hebben veel mogelijkheden voor ongekende belevenissen en worden bewoond door de meest fascinerende stammen van Afrika.

Traditionele volken

Het land wordt bevolkt door uiteenlopende stammen, waaronder de Afar, de Mursi, de Karo, de Hamer, de Nuer en de Anuak, bij wie de oorspronkelijke tradities en gebruiken grotendeels hetzelfde zijn gebleven. Een verblijf bij een van deze stammen geeft een uniek inzicht in de manier waarop de mensheid ooit geleefd heeft. Een hoogtepunt van je reis zou het bijwonen van een ceremonie of festival kunnen zijn, die een belangrijk deel vormen van de traditionele cultuur in de Hoorn. Dat kan een Christelijk, Islamitisch of animistisch feest zijn, of dorpsfeest, zoals een bruiloft, een overgangsritueel of een plaatselijke marktdag.

Hoewel Ethiopië absoluut geen woestijnvlakte is, of een plek waar altijd hongersnood en oorlog heerst, is Ethiopië toch een arm land waar het reizen zwaar is, zowel lichamelijk en geestelijk. Als je dit allemaal aankunt, zul je hoe dan ook beloond worden met de uitzonderlijk mooie schatten die Ethiopië te bieden heeft.

Openingsbeeld: trevkitt / iStock