Welkom in Djibouti


Dit kleine landje laat grote indruk achter. Wat het tekort komt in grootte, maakt het meer dan goed in schoonheid. Er zijn maar weinig landen ter wereld, met de mogelijke uitzondering van IJsland, die zulke vreemde landschappen te bieden hebben. Denk aan zoutmeren, uitgestorven vulkanen, fantastische vlaktes, kalkstenen schoorstenen die wolkjes stoom uitpuffen en waanzinnige canyons. Actieve natuurliefhebbers halen hier hun hart op met een goede mix van land- en wateractiviteiten zoals hiken, duiken en haaien spotten in de Golf van Tadjourah.

Met uitzondering van Djibouti-stad is het land verfrissend arm aan grote bebouwing. Het gaat hier allemaal om ecotravel, met een aantal duurzame verblijven in het binnenland die een fascinerend inkijkje geven in het leven van nomadische stammen.

Op eigen houtje door Djibouti reizen is niet goedkoop, maar ondanks de hoge kosten is er geen twijfel over mogelijk dat je dit kleine stukje Afrika met nieuwe ervaringen en fantastische herinneringen verlaat.

Openingsbeeld: mtcurado /iStock