Reizen naar Burundi wordt afgeraden. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Burundi


Het kleine Burundi is een tegenstrijdige mix van hoge bergen, lome gemeenschappen langs de meren en een tragisch verleden, getekend door etnische conflicten. Ondanks hun moeilijkheden, hebben de Burundiërs een indrukwekkende joie de vivre- de lach op hun gezicht is net zo aanstekelijk als de ritme van een Les Tambourinaires-drummer.

Toen in 1993 de burgeroorlog uitbrak, viel de economie in elkaar en stierf de toeristische industrie een snelle dood. Toen de oorlog eindelijk voorbij was in 2005, kwamen er langzaamaan weer reizigers naar het land, voornamelijk om de hoofdstad Bujumbura te herontdekken. De stad is prachtig gelegen aan de kustlijn van Lake Tanganyika en net buiten de stad vind je een paar van de beste binnenlandse stranden van het continent. Veel van de attracties verder het land in zijn echter niet toegankelijk, waaronder het zuidelijkste puntje van de Nijl en de eeuwenoude bossen van Parc National de la Kibira.

De hernieuwde vrede kwam in 2015 tot een vernietigend einde, toen President Nkurunziza besloot een gooi te doen naar een, in de ogen van veel Burundiërs ongrondwettelijke, derde ambtstermijn. Voordat de verkiezingen begonnen brak er geweld uit, dat sindsdien alleen maar erger is geworden. Voor het hele land geld nu een negatief reisadvies.

 

Laat je inspireren