Welkom in Botswana


Botswana is een van de beste safaribestemmingen in Afrika- gezegend met een aantal van de grootste wildlifespektakels ter wereld.

Het thuis van Exclusive Travel

Botswana heeft het massatoerisme met al zijn valkuilen gelaten voor wat het is en heeft juist een tijdperk aangeboord voor uiterst exclusieve safaribelevenissen waar weinig andere Afrikaanse landen aan kunnen tippen. Je vindt er weelderige huisjes en afgelegen tentenkampen, voornamelijk in de Okavango Delta en omgeving: sommige zijn modern opgezet, andere stralen een mateloze safari-nostalgie uit. Het mooiste is dat je op de eerste rij zit bij fantastische wildlifespektakels; een uitzicht voor jou alleen.

Rijke natuur

Het Okavango Delta is niet te vergelijken met wat dan ook op aarde. Hier heersen de wilde dieren. De grote katachtigen – en de nog grotere olifanten – zijn vrij om te gaan en staan in een van ’s werelds grootste wildernissen. De delta is synoniem met overvloed: er is een overvloed aan dierenaantallen, diersoortvariaties, vogelsoorten. Overstromingen zijn er van Bijbelse proporties. Het is ook een plek voor unieke en niet-te-evenaren pracht, waar safarimogelijkheden net zo eindeloos lijken als de wateren.

Onbuigzame woestijnpracht

De Kalahari Woestijn, de grootste aaneengesloten zandstrook op aarde, is niet zomaar een woestijn. Het is een woestijn met een uitzonderlijke variatie: de zoutvlaktes van Makgadikgadi; de baobabbomen in Nxai Pans; de uitzonderlijke grandeur van Kabu Island in het noorden en het wonderlijke wildlife van Kgalagadi in het zuiden. Tel daar de fossiele riviervalleien, het dansende goudkleurige gras, zwartharige leeuwen en de echo’s van de oorspronkelijk bewoners, de San, in Central Kalahari Game Reserve bij op: er zijn weinig woestijnen zo bijzonder.

Beste kampeerplek in Afrika

Ontdek Botswana in een gehuurde 4x4 die tegelijk dienstdoet als een ingenieuze camper. Zo reis je op je eigen tempo door het wilde Afrika, van de ene kampeerplek naar de volgende.’s Nachts lig je te luisteren naar het brullen van de leeuwen, of naar de nijlpaarden, de olifanten of het bloedstollende, zagende gegrom van de luipaard. Maak een kampvuur, staar naar de sterren en voel je gelukkig in dit prachtige land.

Openingsbeeld: Trevorplatt / iStock