In Algerije geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Algerije


Gastvrij Algerije is, van Sahara tot de weelderige kust en van traditioneel tot modern, een nog vrijwel onontdekte oase voor uitdagend avontuur. 

Vanuit Europa zit je in een mum van tijd in het grootste land van Afrika, waar het toerisme nog nieuw is. Er is een breed scala aan bezienswaardigheden en op sommige plaatsen kom je nog helemaal niemand tegen. De hoofdstad, Algiers, is een van de meest ontwikkelde en charismatische steden in de Magreb, met een onstuimige nostalgische mengeling van koloniale en moderne architectuur en in het duizelingwekkende hart een traditionele medina. Langs het noorden ligt een prachtige kustlijn, een weelderig binnenland en een aantal goed onderhouden Romeinse steden.

Je verwacht het misschien niet, maar juist de Sahara is de troef van het land. Of het nou het uitzicht over de zandduinen bij Timinoun is, of oranje rotspartijen beklimt ten zuiden van Tamanrasset- dit zijn de wereldberoemde woestijnlandschappen waar je van droomt.

En misschien nog wel het mooiste: Algerijnen zijn open en warm naar nieuwsgierige bezoekers toe. Wil je een goed bereisbaar avontuur en een complex, cultureel interessante reis, dan is Algerije de plek voor jou!

Openingsbeeld: muha04 / iStock