Vakantie in eigen land: ontdek veelzijdig Julianadorp aan Zee!

Redactie Lonely Planet

Om een mooie vakantie te beleven hoef je niet ver van huis te gaan, Nederland heeft namelijk heel wat moois te bieden. Ontdek de gezellige kustplaatsen van Noord-Holland nabij Julianadorp aan Zee en beleef een onvergetelijke vakantie. Watersportliefhebbers, gezinnen met kinderen, romantische wandelaars, iedereen kan hier terecht voor veelzijdige uitstapjes. We vertellen je de highlights!

Watersporten in Julianadorp

Een stukje onder Den Helder vind je de gezellige kustplaats Julianadorp aan Zee. Omgeven door prachtige natuur, knusse plaatsjes en een prachtige kust. Dit is de place to be voor watersporters! Je vindt er namelijk een surfschool, waar je lessen kan volgen of uitrusting kan huren om zelf het water op te gaan.

Liever een andere watersport beoefenen? Dan kun je ook suppen en jetski varen. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker aan het strand gaan liggen of een terrasje pakken. Tijdens de wat koudere dagen plof je lekker binnen neer in een strandpaviljoen en geniet je van het uitzicht.

Speelplezier in Sint Maartenszee

In Sint Maartenszee, een kleine twintig minuten rijden van Julianadorp, vind je een van de leukste speeltuinen van Nederland: Speelpark de Goudvis. Tijdens warm weer spelen de kids in de ruim 3,5 hectare buitenspeeltuin, bijvoorbeeld op de grootste airtrampoline van Europa.

Daarnaast zijn er ook 3 overdekte speelparadijzen voor als het weer wat minder is. Jongens en meisjes zullen zich hier niet snel vervelen!

Wandelen in Callantsoog

Als je van wandelen houdt dan mag je een bezoekje aan natuurgebied Het Zwanenwater in Callantsoog absoluut niet overslaan. Dit diverse duingebied van 600 hectare is echt prachtig om te zien. Kleurrijke bloemen, tal van planten, fluitende vogels én de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa.

Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, maar je kunt natuurlijk ook zelf een route kiezen. De toegang is €3 per persoon (leden van Natuurmonumenten hebben gratis entree). Verken het gebied en ontdek de pracht en praal zelf!

Zeehonden spotten in Texel

Vanuit Julianadorp aan Zee ben je in circa tien minuten in Den Helder. Vanuit daar neem je de veerboot naar Texel om het toffe eiland te ontdekken. Er is genoeg te beleven! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de vuurtoren of vertoef in een van de fijne restaurants.

Of wat dacht je van een bezoek aan Ecomare? In dit park worden jonge zeehondjes opgevangen. Ook vind je er grote open zeeaquaria, bruinvissen en een natuurmuseum. Liever zeehonden op Texel in het wild zien? Ze komen regelmatig tevoorschijn langs de Noordzeekust, vanaf de Waddendijk en bij de vuurtoren.

Cultuur in Amsterdam

Wil je tijdens je vakantie graag ook een dagje actief een stad ontdekken? Dan kun je altijd een uitstapje maken naar de hoofdstad Amsterdam. Die ligt op circa een uur rijden van Julianadorp. Je kunt ook het openbaar vervoer nemen, dat scheelt flinke parkeerkosten.

In Amsterdam is natuurlijk genoeg te doen, van musea tot culturele voorstellingen en shows, shoppen, tal van terrassen en restaurants en noem maar op. Voor je het weet is de dag voorbij en kom je weer helemaal voldaan terug bij je vakantiehuisje in het mooie Noorden van Noord-Holland!

Deze content is geleverd door onze partner lekkernaarzee.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: AndrewAylett/iStock