Ontdek de wonderen van Thailand

Gesponsord door Kras

Een rondreis door Thailand is opvallend veelzijdig. Van de honderden tempels in de bruisende metropool Bangkok is het namelijk niet ver naar de ongerepte regenwouden van nationaal park Khao Sok. Waar je met een beetje geluk nevelpanters en makaken spot aan de beboste oevers van de smaragdgroene meren. Om daarna bij te komen op de parelwitte zandstranden van de paradijselijke Phi Phi-eilandjes in de Andamanse Zee.

Fietstocht door Bangkok

Van de ruim 400 tempels in hoofdstad Bangkok tot de ongerepte regenwouden van Khao Sok. Om natuurlijk ook de paradijselijke witte zandstranden aan de azuurblauwe Andamanse Zee niet te vergeten. Een rondreis door Thailand is ontzettend veelzijdig. Je begint de vakantie in het Aziatische land met Kras in hoofdstad Bangkok. Een bruisende metropool, waar je in een paar dagen onmogelijk álle culturele bezienswaardigheden ziet. Maar je kunt natuurlijk wel een heel eind komen. Onze aanrader: maak een fietstocht langs de allermooiste tempels van de stad. De Wat Arun bijvoorbeeld, gelegen aan de oever van de rivier Chao Phraya. De 80 meter hoge toren zie je al van verre liggen. En de duizenden bloemenmozaïeken van Chinees porselein zijn betoverend mooi. Sla ook de Wat Benchamabophit niet over, die je misschien wel herkent van het muntstuk van 5 Baht. Voor de mooiste foto’s, met op de achtergrond de marmeren zuilen en het kenmerkende rode dak van het heiligdom. Om te eindigen bij de 46 meter lange vergulde Boeddha van Wat Pho. Inclusief een welverdiende Thaise massage in de traditionele massageschool van het tempelcomplex natuurlijk.

Wandeling door ongerept Khao Sok

Van gezellig druk Bangkok is het tijdens een rondreis door Thailand van Kras een hele overgang naar de dichte jungle van het Khao Sok Nationaal Park. Waar je je in een eenvoudige jungle-hut van Kras aan de rand van het park al in het regenwoud waant. Heb je goede wandelschoenen ingepakt? Ga dan onder begeleiding van een lokale gids te voet op zoek naar de enorme rode bloemen van de Rafflesia kerrii. Of spot makaken en gibbons tussen de lianen. Wie geluk heeft, komt in Khao Sok zelfs een zeldzame nevelpanter tegen. Genoeg gewandeld? Verken dan per traditionele longtailboot het smaragdgroene Cheow Larn-meer, omringd door grillige kalksteenformaties. En neem ook vooral je zwemspullen mee voor een verfrissende duik in het heldere water. Met uitzicht op de bijzondere drijvende huizen.

Lichtgevend plankton een zeeschildpadden

Na een bezoek aan Khao Sok kun je de zwemspullen meteen bij de hand houden voor de volgende bestemming. De betoverende zandstranden langs de lange Thaise kustlijn. Vanuit Krabi bijvoorbeeld, waar een dagtrip naar de tropische Phi Phi-eilandjes zo gemaakt is. Strijk neer op het fijne zand van het Noistrand, verscholen tussen de hoge kalksteenkliffen en wuivende palmbomen op Koh Phi Phi Don. Of boek een eco-snorkeltour en ga tussen de kleurrijke koralen in het kristalheldere water rondom Phi Phi Leh op zoek naar zeeschildpadden en koraalvlinders. Neem wel je eigen drinkbeker mee, want wegwerpbekertjes en rietjes zijn tijdens een ecotour niet toegestaan. Is de zon inmiddels in zee gezakt? Ook dan is er nog van alles te zien. Lichtgevend plankton bijvoorbeeld. Een adembenemend mooi natuurverschijnsel.

   

     

Deze content is geleverd door partner Kras. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Reisorganisatie Kras biedt verschillende rondreizen aan in Thailand. Verder omvat het brede aanbod volledig verzorgde reizen zoals strandvakanties, culturele rondreizen, stedentrips, fly-drives, zee- en riviercruises en gespecialiseerde producten als fiets- en wandelvakanties, vakanties voor singles en theaterarrangementen.