Dit wil je: De handzame Nikon-Z fc-systeemcamera

Redactie Lonely Planet

Zoek je een camera met goede specs die er ook nog eens supermooi uitziet? De gloednieuwe Nikon Z fc DX-formaat systeemcamera heeft een vintage ontwerp, met alle technologie en gemakken van nu. 

De body van de nieuwe systeemcamera is geïnspireerd op de iconische Nikon FM2 SLR-filmcamera uit 1982, waardoor de camera een toffe jaren 70/80-uitstraling heeft. De camera is handzaam en makkelijk mee te nemen, en door het bedieningsgemak en beeldreproductie geschikt voor zowel ervaren als beginnende systeemcameragebruikers.

Dankzij de drie instelschijven bovenop de body kun je gemakkelijk de sluitertijd, de belichtingscorrectie en ISO-gevoeligheid instellen. Met een klik op de i-knop en het i-menu kun je nog veel meer instellingen vinden. Daarnaast is dit de eerste camera van Nikon die belichtingscorrectie in de AUTO-stand ondersteunt. De camera beschikt ook over 20 creatieve Picture Control-opties die beelden een unieke stijl geven. Door thema's te selecteren met verschillende parameters, zoals tint, toon en verzadiging, kunnen gebruikers allerlei verschillende stemmingen uitdrukken en effecten aan hun smaak aanpassen.

Dankzij de SnapBridge-app kun je in een handomdraai foto's overzetten naar je telefoon om te delen op social media. Ideaal als je op reis bent en geen toegang hebt tot een computer, maar wel af en toe wat wil delen op Instagram of WhatsApp. Dankzij het formaat neem je de camera gemakkelijk mee, wat het een aantrekkelijkere optie maakt dan een grote spiegelreflexcamera. Ook kun je als beginner veel doen met een systeemcamera en kun je de basis van fotografie leren en uitproberen met deze camera. Je stopt hem gemakkelijk in je tas en kan zo altijd en overal de mooiste foto's maken. 

De camera kost €999, maar je krijgt nu tijdelijk €100 korting én een gratis leren camera strap als je een pre-order plaatst via de officiële Nikon website.