De vijf mooiste stops tijdens een roadtrip door Toscane

partner content

Een trip door Toscane is een absolute must-do! Het is een unieke ervaring om door deze prachtige streek vol cultuur, natuur, historie en voortreffelijke cuisine te cruisen. Je kunt een auto huren op het vliegveld of zelf met de auto de weg vinden naar Toscane. Deze vakantie draait om één ding: la dolce vita!

Florence

We starten de reis in Florence. Een relatief drukke en toeristische stad maar ook eentje die zeker niet mag missen. De stad ademt historie en is absoluut een hoogtepunt van deze trip. Ga naar Piazzale Michelangelo voor een prachtig uitzicht over de stad en loop daarna door de rozentuin ‘Giardino delle Rose’ naar het sfeervolle centrum. Mis hier zeker de bekende brug ‘Ponte Vecchio’ niet.

Montepulciano

Na Florence vertrek je in zuidelijke richting. Ongeveer 100 km verderop ligt het pittoreske Montepulciano. Een klein dorpje waar, onder wijnliefhebbers wel bekend, de beroemde rode wijn Montepulciano vandaan komt. Doe een wijnproeverij in één van de vele wijnhuizen met een aansluitend diner op het Piazza Grande.

Siena

We rijden verder naar misschien wel de meest fotogenieke stad in deze lijst. Een middeleeuwse stad vol prachtige pleinen, oude poorten en smalle straatjes. Je vermaakt je urenlang door te slenteren over het beroemde plein ‘Piazza del Campo’ of een bezoek te brengen aan de kathedraal ‘Santa Maria Assunta’. Wanneer je de ‘Mangia Toren’ beklimt heb je een waanzinnig uitzicht over de stad.

Volterra

Meer geschiedenis en cultuur vind je in Volterra. De overvloed aan musea en romeinse bouwwerken zorgt dat je je niet verveelt. Het stadje wordt omringt door oeroude 4e eeuwse stadsmuren en sinds die tijd is er weinig veranderd. Een authentieke beleving. Weetje: Volterra is een belangrijke locatie in de filmreeks Twilight. Er zijn zelfs enkele scenes opgenomen.

Lucca (+ Pisa)

Op de weg naar Lucca stop je even in Pisa. Want je kunt Toscane natuurlijk niet verlaten zonder een foto bij de wereldberoemde ‘Toren van Pisa’. Daarna rijd je door naar Lucca. Deze stad wordt ook wel ‘de stad van de 100 kerken’ genoemd. Verdwaal in de kleine rustige straatjes, bezoek een aantal van de religieuze gebouwen en plof ook geregeld neer op één van de vele terrasjes.

Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn: bespaartips voor een roadtrip

- Accommodatie; Er zijn verschillende manieren om te overnachten in Toscane. Campings, B&B's en hotels zijn er in overvloed. Maak gebruik van deze aanbieding en boek een mooie accommodatie via Vrij Uit met kortingen tot 40%.

- Met het vliegtuig; bekijk verschillende steden waarop je kunt vliegen. De prijsverschillen tussen Pisa, Sienna en Florence kunt erg verschillen. Pas jouw route hierop aan.

- Met de auto; Allereerst vermijd zwarte zaterdag. Daarnaast kun je door te tanken buiten de grote snelwegen veel geld besparen. Ook is benzine een stuk goedkoper over de grens.

  

  

  

Deze content is geleverd door partner Vrij Uit. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.