Beleef het ultieme gevoel van vrijheid tijdens een kampeerreis in Namibië en Botswana

Gesponsord door Cape Tracks

Ken jij dat gevoel van vrijheid wanneer je op reis bent? Zo’n gevoel van even helemaal alleen op de wereld zijn. Alleen jij, jij met je reisgezelschap in die adembenemende wildernis. Zo’n vrij gevoel in de natuur ervaar je met een kampeerreis door Namibië en Botswana. Ben je klaar voor dit onvergetelijke avontuur?

Je rijdt over de meest bijzondere wegen en door fantastische landschappen waarin de lege vergezichten in Namibië en graslanden vol wildlife in Botswana je verstelt doen staan. Een kampeerreis in Namibië en Botswana betekent oog in oog staan met wilde dieren, een daktent opzetten in een van de vele wildparken en luisteren naar geluiden van leeuwen en kleurrijke vogels.

Dit kan je verwachten

Namibië en Botswana kennen grote contrasten waardoor een reis door beide landen je de beste beleving geeft van dit prachtige deel van Zuidelijk Afrika. Namibië is het land van de uitgestrekte vlaktes, van de surrealistische landschappen en van rust en ruimte. Reis naar het noorden via de Sossusvlei en beleef safari's in Etosha waar je de eindeloze zoutpan bezoekt. Of bijvoorbeeld het Waterberg Plateau dat zo'n 200 meter boven het omringende landschap uittorent, omgeven door fascinerende rotsformaties. Botswana is een exclusieve safaribestemming vanwege de nationale parken en grote aantallen wildlife die je hier spot. Denk bijvoorbeeld aan nationaal park Chobe, een rijk leefgebied van bossen, moerassen en uiterwaarden, gelegen ten oosten van de Okavango Delta. Ook wordt Botswana gedomineerd door de droge Kalahari, een zandwoestijn met steppe en savanne die zich over het land uitstrekt.

Al nieuwsgierig naar meer? Bekijk ons aanbod van avontuurlijke kampeerreizen.

4x4 rijden?

Wanneer je besluit te gaan kamperen in Namibië en Botswana, dan is een auto met vierwielaandrijving (4x4) een must. Het slapen doe je dan in een daktent op deze auto. Het hebben van enige ervaring met het rijden in een 4x4 auto is zeker aan te raden, maar wij kunnen ook routes samenstellen waarbij deze ervaring niet direct noodzakelijk is. De 4x4 auto is ideaal voor offroad rijden, geeft meer stabiliteit en heeft meer trekkracht. In Namibië bestaan de doorgaande wegen voor maar 15% uit asfalt, alle andere wegen zijn gravelwegen of zelfs zoutwegen. In Botswana rijd je via de vele 4x4-tracks door de bush en bijvoorbeeld door waterige rivierbeddingen.

Kamperen in Namibië en Botswana

In Namibië en Botswana wordt er erg veel met een kampeerauto of 4x4 auto met daktent gereisd. Kamperen heeft namelijk verschillende voordelen. Veel accommodaties die op mooie locaties liggen zijn erg duur in deze landen, kamperen is dan een stuk goedkoper. Ook is het avontuur erg aantrekkelijk, omdat veel campings in de parken geen hekken hebben en het wild werkelijk langs je auto kan lopen. Dat betekent ook slapen tussen de wilde dieren. Houd er rekening mee dat veel campings klein zijn en niet erg luxe. Een avontuurlijke instelling is dus zeker belangrijk. Ook is er de mogelijkheid om het kamperen zo af en toe met een verblijf in een accommodatie af te wisselen.

Ga jij voor dit onvergetelijke avontuur?

Lijkt het je fantastisch om te kamperen tussen de wilde dieren in Namibië en Botswana? Bekijk dan onze avontuurlijke kampeerreizen of vraag een reis op maat aan! Wij van Cape Tracks helpen je graag.

Deze content is geleverd door onze partner Cape Tracks. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: Met dank aan Cape Tracks