4 keer op avontuur in de bossen van Värmland in Zweden

VisitSweden
4 keer op avontuur in de bossen van Värmland in Zweden

Droom jij van vlotvaren over een wilde rivier, oog in oog staan met de koning van het bos of overnachten in een boomhut van tien meter hoog? Reis mee naar de bosrijke regio Värmland: dé plek voor bijzondere outdoor-avonturen in Zweden. We zetten er vier voor je op een rij.

Een zelfgebouwd vlot op de rivier Klarälvan in Värmland ©Jurrien Veenstra

Vlotvaren over de langste rivier van Scandinavië

Je eigen vlot bouwen en als een ware Huckleberry Finn op een meerdaagse tocht een brede rivier af varen. Het kan op de rivier Klarälven, waar je dankzij het Zweedse allemansrecht mag wildkamperen langs de oevers.

Rondom Långberget in Värmland kun je geweldig mooi wandelen ©Jurrien Veenstra

Het wandelparadijs diep in het Zweedse woud

Boven op een berg in het Zweedse woud ligt het Långbergets Sporthotell. In de winter is het een prachtige plek om te skiën, maar in de zomer kun je er eindeloos wandelen in de ruige natuur.

Oog in oog met de koning van het bos ©Jurrien Veenstra

Oog in oog met de koning van het bos

In Zweden vind je meer elanden dan waar ook ter wereld. In het Värmland Moose Park leer je alles wat er maar te weten valt over dit immense dier en kun je de koning van het bos zelf ontmoeten.

Bij Naturbyn kun je in een boomhut van 10 meter hoog overnachten ©Jurrien Veenstra

Overnachten in een boomhut van tien meter hoog

Bij Naturbyn slaap je in een houten huisje diep in het bos, midden op een meer of hoog boven de grond in een boomhut. Vuur maken om te eten of voor de sauna doe je zelf op deze ultieme Zweedse back to nature-ervaring.

    

     

Lonely Planet heeft dit artikel gecreëerd voor Visit Sweden. De uitingen zijn van Lonely Planet zelf en reflecteren ons beleid van onafhankelijkheid en onpartijdigheid. 

Auteur: Sara van Geloven
Openingsbeeld: Jurrien Veenstra


Volg Lonely Planet op Instagram