3x Luxemburg voor elk type reiziger

Gesponsord door Visit Luxembourg

Of je nu op reis gaat om te ontsnappen in de natuur, liever een bruisende stad bezoekt of een combinatie hiervan, Luxemburg heeft het allemaal. Ontdek drie verschillende reizen in het Groothertogdom.

Stap onderweg uit om te genieten van de mooie uitzichten. Foto: Mark Bogema

1. Een betoverende roadtrip

Hoewel Luxemburg ruwweg het formaat heeft van de provincie Drenthe, herbergt het land talloze schatten. Het fijne aan een roadtrip in Luxemburg is dat je geen eindeloze afstanden hoeft af te leggen, waardoor je meer tijd hebt om dingen te ondernemen en te genieten van het landschap.

Wandelen in het Mullerthal. Foto: Mark Bogema

2. Wandelen, fietsen en varen

Voor de reiziger die op zoek is naar een actieve vakantie heeft Luxemburg ook genoeg te bieden. Wandelen in het Mullerthal, mountainbiken in Minett en varen over de Moezel: het zijn maar een aantal voorbeelden van wat je hier allemaal kunt doen.

Lieflijk Luxemburg-Stad. Foto: Mark Bogema

3. Bruisend Luxemburg-Stad

Luxemburg-Stad combineert oud met nieuw: het centrum bestaat volledig uit UNESCO-werelderfgoed, maar aan de andere kant van de rivier de Alzette vind je het moderne Kirchberg. Verken de stad te voet, met de fiets of het gratis openbaar vervoer!

Lonely Planet heeft dit artikel gecreëerd voor Visit Luxembourg. De redactionele uitingen zijn van Lonely Planet zelf en reflecteren ons beleid van redactionele onafhankelijkheid en onpartijdigheid.

Auteur: Tjitske Kingma

Openingsbeeld: Mark Bogema